Navigation Menu+

Introductie

Eva’s Theater Tuin

Terug naar de oorsprong. Eva pakt een appel van de boom, terwijl haar dat verboden is. Vanaf dat moment is er dualiteit in de wereld. In een poging de dualiteit te doorgronden, haar als oermoeder terug in het licht te zetten, trekt Eva, samen met Vele Anderen al spelend het land door. Want waar ging wat mis waardoor er zoveel strijd, pijn en ziekten zijn? Waar hebben wij zelf steken laten vallen? Waar willen wij herstellen, veranderen en oplossen? Eva’s Theater Tuin maakt voorstellingen i.s.m. Theaterwerkplaats ‘De Vuurvogel’ En Anderen. Ze geeft theatrale workshops en dramalessen op maat, werkt als Drama Coach en biedt 2 theaterruimtes ter verhuur aan in het hartje van Nijmegen. Eva werkt samen met kunstenaars, vrienden, patiënten, de buurman, professionals, kinderen, bouwvakkers, haar achternichtje en de koning. Oftewel iedereen die op haar pad komt en zich geroepen voelt een lans te breken voor de nieuwe tuin.


Aanbod


Missie

Eva’s Theater Tuin vindt het belangrijk dat mensen vanuit allerlei achtergronden, niveaus, leeftijden, met of zonder psychische kwetsbaarheid kunnen ervaren hoe leuk, bevrijdend, leerzaam en verrijkend het is om te spelen. We maken met en voor diverse doelgroepen voorstellingen waarbij we onszelf en het publiek willen raken, vermaken, een spiegel voorhouden, verwonderen en / of bezinnen. We bieden ook 2 mooie theaterruimtes waar creatieve ontmoetingen (in diversiteit) kunnen ontstaan en gepresenteerd worden.

Kernwaarden van Eva’s Theater Tuin kunnen worden samengevat in de volgende omschrijving:

Talentontwikkeling & Bewustzijnsontwikkeling vanuit gevoel van gelijkwaardigheid, openheid en altijd op zoek naar de beste samenwerking en resultaat.


EVA: En Vele Anderen

Door de samenwerking met Vele Anderen kan Eva de tuin in leven houden en in bloei. EVA is gericht op samenwerking met andere toppers van werknemers met unieke talenten en bijzondere, hartverwarmende vrijwilligers. Maar EVA zoekt ook graag kruisbestuivingen tussen organisaties, bedrijven, mooie initiatieven en creatieve, theatrale projecten, waarbij we niet schromen om out of the box te denken.

Bijvoorbeeld met: Cultuurhuis De Lindenberg, Special Arts, Waalzinnig Festival, Mannenpap, Stichting Kunst en Cultuurplein De Verspiegeling, Stichting Pluryn, Stichting de Driestroom, MVA Theater, Theaterwerkplaats PluBo, De Kentering. En onze dierbare huurders van de Theaterruimten. We bieden ook stageplekken aan studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Avans Hogeschool Den Bosch.

Hierbij Eva’s Team:

Evelien

Evelien heeft Eva’s Theater Tuin opgericht in 2013 om haar sprankelende theaterdromen handen en voeten te geven. ‘Zelf doen’ en creatief zijn zat er al van jongs af aan in. Dus moest er iets eigens, oorspronkelijks opgezet worden. Vooral iets bloeiends in geur en met kleur. Vandaar de paradijstuin. Eveliens naam stamt af van Eva. Ze is dus ook graag en veel op zoek naar de kern. Als theatermaker, actrice, drama coach en docent bestiert ze de tuin, maar niet meer alleen! Zo fijn om te voelen waar inspirerende samenwerkingen vruchten en zaadjes voor nieuwe verbindingen en persoonlijke groei zorgen. De voorstellingen die al gemaakt zijn, zoals SPROAK!, Vrije Val, Hemelstreken, Je bent zelf een kwetsbaar mens en Zwaar Licht hebben diepgang, zijn karakteristiek en belichten het liefst zoveel als alle mogelijke aspecten van mens-zijn. Evelien is oprecht, nieuwsgierig, liefdevol, en niet te stoppen… Leuk om je te ontmoeten in de tuin! (C.V.; o.a. Lessen gevolgd aan acteursschool De TRAP te Amsterdam, Docent Drama te Tilburg en afgeronde opleiding Vaktherapie Drama te Nijmegen (CL geslaagd)).

Wil

Wil is de vader van Evelien. Afkomstig uit een nuchter gezin in Den Haag, bruist hij nog altijd, is muzikaal, creatief (schrijven van musicals/gedichten/liedjes) en heeft een ondernemende geest. Hoe mooi dat hij zijn zinnen op de tuin heeft gezet. Na 43 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, neemt hij als sociaal dier zijn ervaring, leergierigheid, wijsheid en creativiteit mee in het open staan voor en werken met (groepen) mensen. Dat komt goed van pas! Als assistent regisseur en speler bij Theaterwerkplaats ‘De Vuurvogel’, planner van de ruimtes en boekhouder draagt hij zorg voor meerdere werkprocessen. En hij is ook nog eens super handig. Is er een lampje of kastje kapot. Dan repareert hij dit met liefde of maakt zelf iets moois. Wil is geïnspireerd in het werken met meer kwetsbaarheden en verdiepen in bewustwordingsprocessen. De tuin mag daar aan bijdragen wat de vader-dochter band natuurlijk alleen maar versterkt! Is het nog even mooi om te noemen in welke band hij speelt als zanger. Boek ze, of ga een keer kijken!  Young Ones Forever | Rock’n’Roll – Instrumental band