Navigation Menu+

Introductie

Eva’s Theater Tuin

 

Terug naar de oorsprong. Eva pakt een appel van de boom, terwijl haar dat verboden is. Vanaf dat moment is er het kwaad in de wereld. In een poging de wereld wat blijer te maken, Eva´s naam te zuiveren, trekt Eva ´al spelend´ het land door. Eva’s Theater Tuin wil roeren, ontwikkelen, bouwen, oplossen en genieten van al het moois dat er is door pakkende voorstellingen te maken en te presenteren. Daarnaast acteert Eva, maakt ze theatrale workshops / drama lessen en werkt ze als dramacoach. Eva werkt samen met professionals, vrienden, patiënten, de buurman, haar achternichtje en de koningin. Oftewel iedereen die op haar pad komt en zich geroepen voelt het kwaad uit de wereld te harken.

Wil je weten wat er speelt, kijk dan verder op de website van Eva´s Theater Tuin. Daar zie je wat er gezaaid wordt, bloeit, geoogst wordt en gesnoeid. De wereld staat nooit stil, zo ook niet in Eva´s Theater Tuin. Kijk regelmatig voor een overzicht van de huidige projecten.


Aanbod


Missie

Eva’s Theater Tuin vindt het belangrijk dat mensen vanuit allerlei achtergronden, niveaus, leeftijden, met of zonder psychische kwetsbaarheid kunnen ervaren hoe leuk, bevrijdend, leerzaam en verrijkend het is om te spelen. Daarom bieden wij Dramacoaching aan; Theater Pegasus, waarbij theaterprojecten en -workshops op maat worden aangeboden en is er Theaterwerkplaats ‘De Vuurvogel’, een dagbestedingsplek voor volwassen mensen met een psychische kwetsbaarheid. Eva’s Theater Tuin maakt met en voor diverse doelgroepen theatervoorstellingen waarbij we het publiek willen raken, laten lachen, een spiegel voorhouden, verwonderen of bezinnen. Wij spelen door heel het land.


Eva

 

Eva’s Theater Tuin is in januari 2013 opgericht door Evelien van der Ham, geboren in      1983 te Voorburg. Op dit moment woont zij in de prachtige natuurrijke omgeving van Beek/Nijmegen. Evelien is een gedreven mens vol ideeën, passie en vaardigheden in het theaterwezen. Zij werkt als regisseur, dramadocent en actrice. Ook helpt zij mensen als dramacoach bij hun de persoonlijke ontwikkeling. Evelien gebruikt haar hoog sensitieve ‘extra zintuig’ om mensen goed aan te voelen. Het is een sterk kompas die richting geeft in zowel de theater- als coaching sector in het werken met groepen en individuen. Ze gebruikt persoonlijke diepgang, humor, zelfonderzoek, interesse in de wereld, talloze inspiraties en ontdekkingen om haar werkzaamheden in Eva’s Theater Tuin voortdurend bij te schaven, uit te bouwen en verder te ontwikkelen. Evelien heeft vakkennis opgedaan door opleidingen, cursussen en bijscholing te volgen. Onder andere bij: acteursopleiding De TRAP te Amsterdam, de docent drama opleiding aan de Academie voor Drama te Tilburg, dramatherapie aan de Creatieve Therapie Opleiding te Nijmegen (cum laude geslaagd), danslessen (klassiek), dansexpressie, privé zangles, Viewpoints techniek, Mindfulness training, (Familie-) Opstellingen, Affectregulerende Vaktherapie, Mentalisation Based Treatment.

Evelien: “Theater heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Evenals mijn wens om mensen te helpen. Door te spelen, door expressief te zijn, kan ik mijn spreekwoordelijke ‘ei’ kwijt. Als kind al trok ik alles uit de kast om mensen te vermaken of laten lachen met mijn optredens. Heerlijk vond ik dat: een stoel als zitplaats voor de kapitein of een lijmpotje als microfoon. Keihard zingen. Op je kop staan. Lekker gek. Dat doe ik nog steeds. Maar nu als werk. Hoe geweldig is dat! In Eva’s Theater Tuin kan ik zo’n beetje alles doen wat mijn hartje begeert. Ik kan theater maken en met mijn hoog sensitiviteit werken. Ik kan mensen wakker prikkelen en bijstaan in hun persoonlijke zoektochten. En mag getuige zijn van de ontwikkelstappen die zij zetten. Daar ben ik zeer dankbaar voor. Ik ontmoet allerlei inspirerende en lieve mensen, die me op mijn eigen pad verder helpen. Zo helpen we elkaar. Dat is toch fantastisch! Ik ben gedreven om iets bij te dragen aan deze wereld. Al is het maar een druppel op een gloeiende plaat.”