Navigation Menu+

Dramacoaching

Voor wie?

Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met uiteenlopende klachten op psychisch, sociaal en emotioneel vlak. Mensen met een fysieke handicap of psychische kwetsbaarheid. Iedereen die via dramacoaching aan de slag wilt krijgt een aanpak op maat aangeboden.


Waarom Dramacoaching?

Op zoek naar de juiste sleutel 

Dramacoaching kan worden ingezet wanneer je vastloopt in je werk, studie of privéleven en daarbij hulp nodig hebt. Je wilt je persoonlijk ontwikkelen, gedragsproblemen verminderen, een nare gebeurtenis verwerken, bewust worden van (onderliggende) patronen en blokkades oplossen. Je wilt nieuwe stappen zetten. Ook al weet je misschien niet zo goed waarheen.

Je zou graag oefenen, verkennen en ervaren wat het is om nieuwe stappen te zetten. We helpen je door de gewenste situatie te visualiseren, uit te beelden of uit te proberen in een rollenspel. We helpen je contact maken met je lichaam, daarnaar te leren luisteren. Te focussen op wat het lichaam jou vertelt.

Je wilt stress, depressie, vermoeidheid of angstklachten verminderen. Je bent op zoek naar  ontspanning. Je wilt leren opkomen voor jezelf en grenzen aangeven. We helpen je om contact te maken met je gevoel; je wijze ‘ik’. En om jouw unieke krachtbronnen aan te boren. Jouw nieuwe stappen vragen om moed, zelfacceptatie, pijnlijke emoties de ruimte geven, aanvaarding en vergeving voor wat er is gebeurd. We blijven trouw aan jouw unieke proces en tempo.

Je wilt meer zelfliefde en eigenwaarde. Je zou graag met zelfverzekerdheid en een gevoel van vrijheid in relaties willen staan. We helpen je om in de spiegel te kijken, contact te maken met je innerlijk kind. Om uit te spreken wat je werkelijk voelt, oude patronen te herzien en in vertrouwen los te laten. We kijken naar wat je al hebt bereikt, om dankbaar en trots op jezelf te zijn.

Jij vindt het belangrijk om met meer plezier, energie en overgave in je eigen kracht te kunnen staan! En je vindt het fijn als iemand jou hierin coacht, ondersteunt en helpt om die nieuwe stappen te zetten. Dan ben je hier aan het juiste adres!

* NIEUW: De Drama Coaching wordt nu ook gegeven door Laura Kohlhase. Zie onderstaande flyer voor een eerste introductie. Neem gerust vrijblijvend contact op om kennis te maken Laura of Evelien via 06-42227750 of evastheatertuin@gmail.com.


Werkwijze

Verbeelden van jouw persoonlijke situatie

In het eerste contact ontdekken we waar je staat, wat je klachten zijn. Waar de reis begint. Daarna gaan we samen op pad. Tot waar, dat kies jij zelf. Soms zijn er maar 1 of 2 coachingssessies nodig, met een zetje in de goede richting. Bij een ander is dat een wat grotere berg om te beklimmen. En al die tijd zijn wij er voor je. Om je aan te moedigen en te steunen. Om je te troosten. Je te helpen herinneren aan wat je al weet.

Hieronder volgt een greep uit de werkvormen & dramatechnieken. Geef graag aan met welke techniek je aan de slag wilt in de dramacoaching. Uit ervaring weten wij dat de keuze voor een techniek of werkvorm in de afstemming met jou vaak vanzelf ‘ontstaat’.


Technieken en werkvormen in de dramacoaching

 • Technieken vanuit de dramatherapie   Rollenspelen, rolpatronen ontdekken en veranderen, interactiepatronen onderzoeken, nieuw gedrag oefenen, werkvormen uit de psychodrama, presentatie- en assertiviteitsvaardigheden ontwikkelen, omgaan met emoties
 • Beweging en lichaam   Contact maken met het lichaam, beweging en houding, ernaar leren luisteren, signalen herkennen, voelen, gronden, healing van pijnplekken
 • Focussen   Via een geleide meditatie contact maken met het lichaam, pijnplek opsporen, onderliggende nare herinnering opsporen en heling van lastige emoties
 • Rescripten   Nare herinneringen uit het verleden worden vertelt en onderzocht. Zo kunnen nieuwe inzichten, standpunten en overtuigingen ontstaan. Er vindt heling plaats op de pijnlijke emoties. Nieuwe overtuigingen worden opgedaan en geïntegreerd.
 • Opstellingen   Het opstellen van een moeilijke situatie, emotie, relatie- of familielijn geeft veel inzicht doordat je het onderliggende patroon direct voor je ziet in een beeld. De beelden werken direct door op het gevoel, geven veel inzicht en werken transformerend.
 • Technieken uit de Voice Dialogue   Dit is het werken met subdelen, ook wel ‘ego’ genoemd, zoals: de criticus, pleaser, perfectionist, luiaard, helper, streber en vele anderen. Als de subdelen een stem krijgen, nemen angsten af, wordt het bewustzijn verruimd en ontstaat er meer zelfliefde.
 • Meditatie en ontspanningstechnieken   Via meditatie en ontspanning vermindert stress, vergroot de mogelijkheid om te ontspannen, geeft inzicht, vergroot de verbinding met jezelf, je gevoel en je weten.
 • Omgaan met je hoog sensitiviteit   Als ervaringsdeskundige met HSP kunnen wij je de nodige tips en trics, do’s en don’ts geven om met je hoge sensitiviteit en bijzondere gaven te leren omgaan.

  Werken met symbolen en kaarten

 • Verhalen en fantasie   Via het werken met verhalen en de fantasie kunnen we mooie bewustzijnsreizen maken, waardoor er informatie uit het onbewuste vrijkomt in de vorm van symbolen. Dit werkt helend en inzicht gevend.
 • Luisteren  Soms is het luisteren naar je verhaal al genoeg. Of zijn we samen stil. Ik ben er voor je. In de stilte komen de antwoorden vaak vanzelf!


Tarieven

Individuele coaching (45 min) €55,-
Individuele coaching (60 min) €70,-
Individuele coaching (75 min) €85,-
Relatiecoaching (2 personen, 75 min) €95,-
Groepscoaching (min 2 personen, 75 min) Prijs P.P. per bijeenkomst €50,-
Skype coaching (prijs per 15 min, max 45 min) €22,50

Prijzen zijn incl. 21% btw. Reiskosten zijn €0,19 per km.


Reviews

Anoniem: Door de persoonlijke expressie voel je ruimte en kom je beter in je vel te zitten! Je zelfbewustzijn in de maatschappij verbetert, maar het is ook leuk om je mogelijkheden door de expressie te leren kennen. Zowel in stem als in beweging en het betekent veel plezier met jezelf, je medespelers en de dramacoach. 

Moeder van T.: Onze zoon heeft PDD Nos en een verstandelijke beperking. Het is een stille jongen en hij uit zichzelf moeilijk. Vanaf zijn 13e heeft Evelien 3 jaar met hem gewerkt. We zijn erg tevreden over de dramacoaching die Evelien hem heeft gegeven. Door middel van Drama en Spel heeft hij gewerkt aan zijn zelfvertrouwen en heeft hij geleerd zich beter te uiten. Hij neemt nu meer initiatief in gesprekken is er van bewust dat zijn mening er toe doet. We hebben met veel plezier samen gewerkt met Evelien. Top!